Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır İçinde Neler Var

Reklam Alanı Pratik yemek tarifleri Hızlı, kolay, çabuk yapabileceğiniz hızlı atıştırmalık yemek tarifleri.

Mercimek Köftesi

Mercimek köftesi Bayanların günlerinin ve öğrenci evlerinin vazgeçilmezleri arasında patates kızartması makarna ve kısırın hemen arkasında yer alır.Eli öpülesi, uğrunda, ölünesi ve haklarını asla ödeyemeyeceğimiz annelerimizin yaptığı mercimek köftelerinin yerini tutamayacak olsada elinizden geleni yapmanız için bir tarifte biz verelim.







MALZEMELER
  • 1,5 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 Su bardağı sıcak su
  • 1,5 Su bardağı ince bulgur
  • 2 Adet kuru soğan
  • 1 Çay bardağı zeytin yağı
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 5 Adet taze soğan
  • 1/2 Demet maydanoz
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Yemek kaşığı pul biber
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • Damak tadınıza göre tuz, biber, kimyon oranlarını değiştirebilir yada
    kekik veya dere otu ekleyebilirsiniz.



    Bol suda yıkadığınız kırmızı mercimeği sıcak suda kaynatın. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyin, mercimeği ocaktan alın. Kapağını kapattığınız tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle birlikte 15 dakika kadar bekletin. Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Doğradığınız soğanları 5 dakika kadar kavurun. sırasıyla; biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyerek soğanlı karışımı 3- 4 dakika kadar kavurun. Doğranmış yeşillikleri ilave edin. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun. Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Şişen bulgurlu ve mercimekli harca salçalı, soğanlı harcı ekleyin. Servis tabağına aldığınız köfteleri arzu ettiğiniz yeşilliklerle servis edin. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve sıkarak şekil verin. Sevdiklerinizle paylaşın.


    Paylaş

    Benzer Yazılar

    Sonraki Yazı
    « Prev Post
    Önceki Yazı
    Next Post »

    Lütfen görüşlerinizi Bizimle paylaşın