Kolay Limonata Nasıl Napılır?

Reklam Alanı Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezlerinden olan limota için bir çok tarif var.Limonata kolay yapılan ve içimi güzel büyük küçük herkesin severek içtiği içecekler arasında ilk sıralarda yer alıyor.Bende sizler için araştırıp değişik bir kaç limonata tarifi edindim.Birbirinden lezzetli limonata tarifleri arasında benim favorim ilk tarif.Sizde deneyin lezzetine doyamayacaksınız.İftar sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday bir tarif.Buzlukta dondurma kalıplarına koyarak dondurma gibi yiyebilirsiniz.AFİYET OLSUN...




MALZEMELER:
  • 5Lt su





  • 3 adet Limon aromali nazo veya benzeri limonata tozu





  • 1 su bardağı Süt





  • 1 paket vanilya





  • Biraz limon tuzu





  • rendelenmiş limon kabuğu ve isteğe göre nane





  • Hazırlanışı:5 Lt. su içerisine bütün malzeleri ilave edin ve karıştırın.Damak tadınıza göre şeker veya limon suyu ilaveleri yapabilirsiniz.

    Portakallı-Limonlu Limonata Yapımı için Malzemeler:

  • 1 tane limon





  • 1 tane portakal





  • 1 su bardağı toz şeker / veya istediğinize göre bal





  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu





  • 3 litre su





  • Hazırlanışı :
    1 gün önceden portakal ve limon buzluğa konur ve dondurulur. Hazırlamak istenildiğinde buzluktan çıkarılır ve 10 dakika kadar bekletilir. Daha sonra ise bir rende ile portakal ve limonlar kabuklarıyla birlikte rendelenir. Daha sonra şeker veya balla birlikte bir iyice karıştırılır. ( Rendeye gerek kalmadan dilimleyip şekerle birlikte robotta çekilebilir ). 3 litre su eklenir ve bir tatlı kaşığı limon tuzu eklenerek 8-10 dakika kadar ara ara karıştırarak beklenir. AFİYET OLSUN....


    Kolay Limonata Malzemeler:
  • 8 adet limon





  • 5 su bardağı soğuk su





  • 2,5 su bardağı toz şeker veya yeteri miktarda bal.





  • Nane yaprağı ( Reyhan, Fesleğen, Taze Kekik gibi türü sevdiğiniz diğer bitkilerde olabilir )





  • HAZIRLANIŞI
    Limonlar güzelce soyulur ve dilimlenir ardından limon kabukları genişçe bir kaba rendelenir, dilimlenmiş limon rendelenmiş kabuklarla karıştırılır. Toz şeker ilave edilir ve limonların suyu çıkması için iyice ovalanır. Oluşan karışım tel bir süzgeçten geçirilir, süzülmüş limon suyu içine 5 bardak soğuk su ilave edilir. Kalan posa üzerine bir bardak su ilave ederek yine süzgeçten geçirebilirsiniz. Ev yapımı limonata hazır, isteğe göre buz ve kokulu bitkileri atıp servis edilebilir.


    Şekersiz Limonata Tarifi – Limonlu Meyan Şerbeti ( Ramazan Limonatası )
    Meyan Kökü dünya üzerinden bilinen en şifalı bitkilerden birisidir. Öyle ki, mide hastalıklarından tutunda psikolojik sorunlara, alerji ve astım gibi rahatsızlıklarda, öksürük ve balgam sökücü olarak pek çok sorunda etki etmektedir. Tek sakıncası tansiyonu biraz yükseltmesi, vücutta su tutarak ödem riski oluşturabilmesi. Ancak şu unutulmamalı; içtiğimiz kola, şekerli meyve suları; meyan kökünün yan etkilerinden kat kat daha fazla zarar vermektedir. Ancak kola, gazoz, şekerli meyve sularının insan sağlığına zerre kadar yararı yoktur.

    Özellikle Ramazan ayında, sıcaklarda susamamak için meyan kökü şerbeti güzel bir alternatif olabilir. Meyan kökü ve limon birleşimi ise meyan kökünün tansiyon arttırıcı etkisini bir miktar azaltabilir.

    Ev Yapımı Şekersiz Limonata Malzemeleri

  • Bir tutam kıyılmış meyan kökü





  • 1 adet limon





  • 1 kabuk tarçın





  • 2 Litre su






  • Şekersiz Limonata Yapımı:

    1 yemek kaşığı kıyılmış meyan kökü ve 1 adet kabuk tarçın 2 litre su içine konur ve 1 adet limonun suyu eklenir. 2-4 saat buzdolabında dinlendirilir ve çıkarılır süzüldükten sonra tüketilebilir.

    Paylaş

    Benzer Yazılar

    Sonraki Yazı
    « Prev Post
    Önceki Yazı
    Next Post »

    Lütfen görüşlerinizi Bizimle paylaşın