Fırında Baharatlı Elma Dilimli Patates Tarifi Nasıl Yapılır

Reklam Alanı Pratik yemek tarifleri Hızlı, kolay, çabuk yapabileceğiniz hızlı atıştırmalık yemek tarifleri.

Bizim vazgeçilmezlerimizden bir yıldız bir efsane patates kızartması.Yaşlısından gencine hepimizin evde işte okulda her yerde herşeyin yanında tükettiğimiz patates kızartması.Köftenin hamburgerin pizzanın dönerin yoldaşı her bekarın gözdesi, öğrenci evlerinin olmazsa olmazı.

Sağlığımızı olumsuz etkilemesi bile bizi ondan uzak tutamıyor.Peki yağda kızartmak yerine fırında yapsak nasıl olur?
Evet fırında hemde baharatlı yapalım.Nasıl mı? Buyurun birlikte öğrenelim uygulayalım.



Fırında Baharatlı Elma Dilimli Patates


Malzemeler
5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 dal biberiye
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Baharatları zevkinize uygun olarak değiştirebilirsiniz!
Tercih sizin 



Hazırlanışı
Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma 
kabına aktarın.

Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, 
rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.

Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı 
patatesleri yayın.Patatesleri üst üste gelmeyecek şekilde 
sıralarsanız hepsi aynı çıtırlıkta olur.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar 
fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.

Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız 
baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra 
ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Hazırladığınız Patateslerinizi Köfte, pilav, pizza yanında servis edebilirsiniz.
Dilerseniz cips gibi değişik soslar ilede ikram edebilirsiniz.



Paylaş

Benzer Yazılar

Sonraki Yazı
« Prev Post
Önceki Yazı
Next Post »

Lütfen görüşlerinizi Bizimle paylaşın