Bizim vazgeçilmezlerimizden bir yıldız bir efsane patates kızartması.Yaşlısından gencine hepimizin evde işte okulda her yerde herşeyin yanında tükettiğimiz patates kızartması.Köftenin hamburgerin pizzanın dönerin yoldaşı her bekarın gözdesi, öğrenci evlerinin olmazsa olmazı.
Sağlığımızı olumsuz etkilemesi bile bizi ondan uzak tutamıyor.Peki yağda kızartmak yerine fırında yapsak nasıl olur?
Evet fırında hemde baharatlı yapalım.Nasıl mı? Buyurun birlikte öğrenelim uygulayalım.
Fırında Baharatlı Elma Dilimli Patates
Malzemeler
5 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı kekik 2 dal biberiye 2 diş rendelenmiş sarımsak 1 çay kaşığı tuz Baharatları zevkinize uygun olarak değiştirebilirsiniz! Tercih sizin
Hazırlanışı
Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın. Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın. Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.Patatesleri üst üste gelmeyecek şekilde sıralarsanız hepsi aynı çıtırlıkta olur. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin. Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Lütfen görüşlerinizi Bizimle paylaşın