Krep Tarifi Kolay ve Pratik Tarifi Nasıl Yapılır

Reklam Alanı Hepimizin severek yediği çocukların bayıldığı krep.Evet bildiğiniz krep.Bildiğinize göre yapalım uzatmayalım :)


MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
>



HAZIRLANIŞI
Krep hamurunu hazırlamak için; yumurtaları 
derin bir karıştırma kabına alın.

Su, süt, zeytinyağı ve elenmiş unu ekledikten sonra tüm malzemeyi bir çırpıcı 
yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Krep hamurunu 5 dakika kadar dinlendirin. Yanmaz yapışmaz tabanlı tavayı, 
ayçiçek yağı ile yağladıktan sonra kağıt havlu yardımıyla yağın fazlasını alın.

Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı 
hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın.

Üzerleri benek benek olacak olan incecik krepleri, ters yüz edip her iki tarafını 1’er 
dakika kadar pişirin.

Tavayı aralarda kağıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krepler için uygulayın. 
Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın, 
soğumamaları için üzerlerini bir kapakla örtün.

Arzu ettiğiniz kahvaltılık ve peynir çeşitleri eşliğinde 
sevdiklerinizle sıcağı sıcağına paylaşın.

Paylaş

Benzer Yazılar

Sonraki Yazı
« Prev Post
Önceki Yazı
Next Post »

Lütfen görüşlerinizi Bizimle paylaşın