Zihni geliştiren,enerji veren ve daha bir çok faydası olan Muz,Ispanak,Yumurta,Kırmızı yağsız et ve Cevizi kısaca anlatacağım sizlere.Tabiki çoğunu biliyorsunuz ve yiyorsunuz.Tekrar hatırlatayım istedim.Belki unuttuğunuz yada bilmediğiniz bir kaç püf noktası yada dikkat etmeniz gereken hususlar vardır.Umarım işinize yarar. MUZ:Hem B vitamini hemde potasyum barındıran muz içerisindeki B vitamini güçlü sinirlere sahip olmamızı Potasyum ise zihnimizin zinde olmasını sağlar.Ayrıca Doğal diş beyazlatıcı muz kabuğudur. Olgun bir muzun kabuğunun iç kısmını dişlerinize sürüp 2-3 dakika bekleyin ve dişlerinizi normal diş macunu ile fırçalayın. Bunu her gün iki hafta boyunca yaparsanız diş renginizin açıldığını göreceksiniz. ISPANAK:Temel Reis'in güç kağnağı.Evet gerçektende öle.Ispanağın içerdiği Demir sayesinde konsantrasyonumuzun ve enerjimizin artmasını sağlar.Bebeğinizin kemiklerini güçlendirmek için ıspanak şahane bir kaynak. Sadece bir bardak haşlanmış ıspanakta 42 mg kalsiyum var. Kalsiyum eksikliğinin belirtilerine erken aylardan itibaren dikkat etmek gerekiyor.Bu kadar da değil, ıspanak içinde ayrıca A vitamini ve selenyum barındırıyor. Üstelik ıspanakta diğer yeşil yapraklı sebzelere göre daha fazla protein var. Püf Noktası:Sebze pürelerinin buharda pişirilerek hazırlanması, ideal olan pişirme şeklidir. YUMURTA:Dvitamini deposudur hücrelerin kendi kendini onarmasını sağlıyor ve beynin faaliyetlerini geliştiriyor. sarısında bulunan "kolin" maddesi hafızamızı güçlendirir beynimizdeki sinir iletimini arttırır. DİKKAT:Yumurta kabuklu olarak pişirildiğinde 4 dakikada beyazı, 12 dakikada tamamı katılaşır. Yumurtanın pişirilme süresinin iyi ayarlanması gereklidir. Haşlama süresi uzarsa ve yumurta bayatsa sarıdaki demir, beyazdaki sülfür ile birleşerek yumurta sarısının etrafında yeşil bir halka oluşturur. KIRMIZI YAĞSIZ ET:Ispanakta olduğu gibi bol miktarda demir içerir.Beynimiz için ideal besinlerdendir. UYARI:Çiğ et ile temastan sonra ellerin çok güzel yıkanması şarttır. Böylece çapraz bulaşma önlenir. ESMER PİRİNÇ:karbonhidrat ve bol B vitamini içeriği sayesinde beyine enerji verir. CEVİZ:Önemli Aminoasitlerden Triptophan ve İsoleucin içerir.Sinirleri kuvvetlendirir ve odaklanmayı artırır.Kendimizi zihinsel ve psikoljik olarak iyi hissetmemizi sağlar. Diğer kuruyemişlere oranla cevizin omega-3 yağ oranı daha yüksek. Aynı zamanda tiyamin, B6, folik asit, fosfor, magnezyum, bakır gibi vitamin ve minerallerden de zengin. Çok iyi bir E vitamini kaynağı. Cevizin şekli tıpkı insan beynine benziyor. Birçok kültür onun “beyin besini” olarak kabul etmiş durumda. Asya’da öğrenciler sınavdan önce ceviz yiyor. Bizdeki küp şekerin yerine çok daha sağlıklı bir uygulama olduğu kesin...
Zihin Geliştiren 5 Yiyecek
Zihni geliştiren,enerji veren ve daha bir çok faydası olan Muz,Ispanak,Yumurta,Kırmızı yağsız et ve Cevizi kısaca anlatacağım sizlere.Tabiki çoğunu biliyorsunuz ve yiyorsunuz.Tekrar hatırlatayım istedim.Belki unuttuğunuz yada bilmediğiniz bir kaç püf noktası yada dikkat etmeniz gereken hususlar vardır.Umarım işinize yarar. MUZ:Hem B vitamini hemde potasyum barındıran muz içerisindeki B vitamini güçlü sinirlere sahip olmamızı Potasyum ise zihnimizin zinde olmasını sağlar.Ayrıca Doğal diş beyazlatıcı muz kabuğudur. Olgun bir muzun kabuğunun iç kısmını dişlerinize sürüp 2-3 dakika bekleyin ve dişlerinizi normal diş macunu ile fırçalayın. Bunu her gün iki hafta boyunca yaparsanız diş renginizin açıldığını göreceksiniz. ISPANAK:Temel Reis'in güç kağnağı.Evet gerçektende öle.Ispanağın içerdiği Demir sayesinde konsantrasyonumuzun ve enerjimizin artmasını sağlar.Bebeğinizin kemiklerini güçlendirmek için ıspanak şahane bir kaynak. Sadece bir bardak haşlanmış ıspanakta 42 mg kalsiyum var. Kalsiyum eksikliğinin belirtilerine erken aylardan itibaren dikkat etmek gerekiyor.Bu kadar da değil, ıspanak içinde ayrıca A vitamini ve selenyum barındırıyor. Üstelik ıspanakta diğer yeşil yapraklı sebzelere göre daha fazla protein var. Püf Noktası:Sebze pürelerinin buharda pişirilerek hazırlanması, ideal olan pişirme şeklidir. YUMURTA:Dvitamini deposudur hücrelerin kendi kendini onarmasını sağlıyor ve beynin faaliyetlerini geliştiriyor. sarısında bulunan "kolin" maddesi hafızamızı güçlendirir beynimizdeki sinir iletimini arttırır. DİKKAT:Yumurta kabuklu olarak pişirildiğinde 4 dakikada beyazı, 12 dakikada tamamı katılaşır. Yumurtanın pişirilme süresinin iyi ayarlanması gereklidir. Haşlama süresi uzarsa ve yumurta bayatsa sarıdaki demir, beyazdaki sülfür ile birleşerek yumurta sarısının etrafında yeşil bir halka oluşturur. KIRMIZI YAĞSIZ ET:Ispanakta olduğu gibi bol miktarda demir içerir.Beynimiz için ideal besinlerdendir. UYARI:Çiğ et ile temastan sonra ellerin çok güzel yıkanması şarttır. Böylece çapraz bulaşma önlenir. ESMER PİRİNÇ:karbonhidrat ve bol B vitamini içeriği sayesinde beyine enerji verir. CEVİZ:Önemli Aminoasitlerden Triptophan ve İsoleucin içerir.Sinirleri kuvvetlendirir ve odaklanmayı artırır.Kendimizi zihinsel ve psikoljik olarak iyi hissetmemizi sağlar. Diğer kuruyemişlere oranla cevizin omega-3 yağ oranı daha yüksek. Aynı zamanda tiyamin, B6, folik asit, fosfor, magnezyum, bakır gibi vitamin ve minerallerden de zengin. Çok iyi bir E vitamini kaynağı. Cevizin şekli tıpkı insan beynine benziyor. Birçok kültür onun “beyin besini” olarak kabul etmiş durumda. Asya’da öğrenciler sınavdan önce ceviz yiyor. Bizdeki küp şekerin yerine çok daha sağlıklı bir uygulama olduğu kesin...
Lütfen görüşlerinizi Bizimle paylaşın