İzmirde Sabit Radar Dönemi

Reklam Alanı İzmir'de hız yapmayı seven sürücüler için sıkıntılı ve bol cezalı günler başlamak üzere. İzmir'de kentin en yoğun 12 noktasına yerleştirilen sabit radarlar oluşturdukları hız koridorunu belirli bir sürenin altında geçen araçların plakalarına para cezası uygulayacak. Devreye giren sitemle hız sınırını aşıp kayıt altına alınan araçlara henüz bir ceza yazılmıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ile henüz protokol yapılmadığı için ceza işlemi uygulanmıyor ,protokol imzalanmasının ardından ceza işlemleri başlayacak.



Türkiye'nin bazı illerinde bir süredir uygulanmaya başlanan otomatik radar sistemi, tartışmaları da beraberinde getirmişti. Özellikle radarı fark etmeyen ve bu nedenle çok sayıda ceza yiyen sürücüler, uygulamaya tepki göstermişti. Uygulamanın yararlı olup olmadığı tartışmaları yaşandı.



70 ile 82 kilometre arasında değişen hız limitlerinin bulunduğu Ankara Caddesi, Altınyol, Yeşildere, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı gibi kentin en yoğun 12 noktasında devreye giren sistem şu şekilde işlemekte ; Araç ilk radar noktasından hız limitlerine uyarak gittiğinde 2.radar noktasına 5 dk. sonra ulaşması gerekmekte. İlk radar noktası ile 2.radar noktasına 3 dk. da ulaşırsa aracın plakasına ceza yazılacak.


Bu uygulama ile birlikte umarım ki trafik canavarının önüne geçebiliriz. İzmir Büyük Şehir Belediyesini tebrik eder çalışmalarının hızla devamını dilerim.

Paylaş

Benzer Yazılar

Sonraki Yazı
« Prev Post
Önceki Yazı
Next Post »

Lütfen görüşlerinizi Bizimle paylaşın