Google Kullanımı

Reklam Alanı Hepimizin sıklıkla kullandığı hatta bilgisayar başına geçip internet tarayıcısını açtığında ilk yazdığı kelime "google".Çoğumuz googlenin internet demek olduğunu düşünüyoruz.Son dönemlerde Google internet hayatımızda değil günlük hayatımızda da çok sık yer alır oldu.
Öyle ki sohbet aralarında bile "google" kullanılır oldu. 
"-Kanka XXX'in konseri varmış nerde biliyon mu? --"Ne biliyim kanka google'la sor. 
Yada 
"-Abla ayakkabı alcam,nerden alayım ki? --Ne bileyim ben google'mıyım.

Dediğim gibi artık günlük hayatımızda o kadar çok yer alıyorki.Herşeyi ona sorar olduk.


Nedir bu google ? Nasıl kullanmalıyız? Sonuçları daha net nasıl buluruz?
Google "googol" kelimesinden gelmektedir.Googol 1ve yanına 100 sıfır gelmesi ile oluşan rakamı ifade eder.
"Google" internet ortamında yer alan birçok arama motorundan biridir.Google’ın arama teknolojisi ve kullanıcı arabirim tasarımı Google’ı günümüzün ilk-nesil arama motorlarından farklı kılar. Sadece anahtar kelime veya meta arama teknolojisi kullanmak yerine, Google en önemli sonuçları ilk getiren, gelişmiş PageRank™ teknolojisine dayanır.


Google'ı web browser (web tarayıcısı) yardımı ile kullanırız.Web tarayıcımızın adres satırına (ki bu aynı zamanda bir arama motoruna bağlıdır) kullanmak istediğimiz websitesinin adresini yazarız.(örn.www.cokbiliyo.com) Böylece tarayıcımız bize istediğimiz siteyi ziyaret etme olanağı tanır.Günümüzde çoğu kişi adresleri bilmediği hatırlamadığı yada üşendiği için adres satırına google yazar ve google ana sayfasına girerek arama işlemini tamamlar.

Google'ı daha verimli nasıl kullanırız.Google yazdığınız kelimenin geçtiği bütün siteleri tarar ve en çok tıklanan (Page rankı yüksek olan) siteleri sıralar.Bu genel bir aramadır.Örn. google arama motoruna facebok yazdığınızda google bunu en sık kullanılan arama ile düzeltir ve facebook ile ilgili sonuçları verir.İfadenin tamamını doğru sırayla aramak için kelimeleri tırnak işaretleri içine alın: "[herhangi bir kelime]". Tırnak işaretleri ile arama yapmanın bazı ilgili sonuçları hariç tutabileceğini unutmayın.Ayrıca arama satırının üzeride bulunan seçeneklerle (Görseller-Videolar-Kitaplar-Haberler) arama kapsamını özelleştirbilirsiniz.Sol yan tarafta bulunan seçeneklerden ise arama bölgesini dilini zamanını seçerek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Paylaş

Benzer Yazılar

Sonraki Yazı
« Prev Post
Önceki Yazı
Next Post »

Lütfen görüşlerinizi Bizimle paylaşın